Ano
Ne

JE VÁM VÍCE NEŽ 18 LET?

 

 

Pivovar Ferdinand s.r.o. dodržuje platný zákon o regulaci reklamy. Proto žádáme osoby mladší 18 let, aby nevstupovaly na naše internetové stránky.

Děkujeme za pochopení.

Aktuality a tiskové zprávy

Bezlepkový ležák Ferdinand získal ocenění Regionální potravina

Bezlepkový ležák Ferdinand získal ocenění Regionální potravina

Pivovar Ferdinand Benešov přišel v červnu s novým druhem piva – bezlepkovým ležákem Premium a už získal první prestižní ocenění.

 

 

V sobotu 9. září převzal cenu Regionální potravina Středočeského kraje z rukou ministra zemědělství Mariana Jurečky jednatel pivovaru Petr Dařílek. Vítězové se vyhlašovali na Národních dožínkách v Praze na Letné.  

„Jsme velmi rádi, že bylo naše nové bezlepkové pivo oceněno, je to novinka letošního roku, která se postupně dostává do povědomí lidí“ uvedl Petr Dařílek. Bezlepkové pivo Ferdinand je obdobou klasického dvanáctistupňového světlého ležáku Prémium ovšem s tou výjimkou, že si na něm mohou pochutnat bez obav i lidé nemocní celiakií. Výrobek se podrobil zkouškám v několika akreditovaných laboratořích. Poprvé ho ochutnali návštěvníci 12. fóra celiaků v PVA Expo Praha Letňany, které se konalo 27. května k Mezinárodnímu dni celiakie.

Vítězové soutěže Regionální potravina byli vybráni už v červnu. Sedmičlenná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR ocenila celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi ze středních Čech. O tuto značku se zde letos ucházelo 81 produktů od 23 výrobců. O logo se soutěžilo v devíti kategoriích například alkoholické a nealkoholické nápoje, kde právě benešovský pivovar Ferdinand zvítězil.

Pro výrobek ocenění znamená, že je kvalitní. Především se jedná o produkt vyrobený v konkrétním regionu, což je základní podmínka soutěže. Zároveň i podíl místních surovin je stanoven nejméně na 70 procent, hlavní surovina přitom musí být stoprocentně tuzemského původu. Výrobky tím mají pevnou vazbu k regionu, například se může jednat o krajové speciality.

V minulosti už pivovar Ferdinand získal ocenění Regionální potravina pro polotmavý speciál Sedm Kulí 13% (v roce 2011) a světlý ležák d´Este 15% (2010).

 
12.9.2017

Seznam akcí

Zobrazit vše

Aktuality a tiskové zprávy

Bezlepkový ležák Ferdinand získal ocenění Regionální potravina

Pivovar Ferdinand Benešov přišel v červnu s novým druhem piva – bezlepkovým ležákem Premium a už získal první prestižní ocenění.

 

 

Na pivovarských slavnostech Ferdinanda

 

 

 

Tradiční pivovarské slavnosti v pivovaru Ferdinand Benešov se konají 9. září, a to už po šestadvacáté. Návštěvníci mají především unikátní příležitost ochutnat na jednom místě všechny druhy piv, které se v pivovaru se 120 letou historií vaří. Sládek navíc uvařil ke kulatému výročí Vídeňský ležák.

 

 

Nové pivo Ferdinand s přeškrtnutým klasem

Benešovský pivovar Ferdinand si nadělil ke 120. výročí od svého vzniku nový druh piva. Od června zařadí do sortimentu bezlepkové pivo, které je už devátým „bratrem“ v řadě skutečných piv. Je tak třetím tuzemským pivovarem, který vaří pivo bez lepku- glutenu. Výrobek patří do licenčního systému ELS, který je jednotný ve všech evropských zemích.

Zobrazit vše